Over mij


Hoi, ik ben Fred Slooter
Kweker van grasparkieten 
Liefhebber van Florida

 
Laat ik me eerst even voorstellen: 
Ik ben Fred Slooter, geboren op 29 november 1965 te Rotterdam West.
Mijn ouders zijn Rinus Slooter en Riet Verdick. Ik heb 3 broers, Jan, Ben en Ronald.
In 1982 zijn wij verhuist naar Spijkenisse waar ik nu nog steeds woon.
 
In 1990 leerde ik Jenny Börger kennen en ben met haar gaan samenwonen. Ruim een jaar later hebben wij samen een huis gekocht waar we heel gelukkige jaren hebben doorgebracht. We hebben honden en fretten gehad maar van die laatsten bleek ik jaren later allergies te zijn zodat we daarmee zijn gestopt.
 
Na die tijd wilde ik graag een tam parkietje hebben, gewoon, voor de gezelligheid. Dus zo gezegd en zo gedaan, die is er gekomen. Maar omdat 1 parkietje toch wel zielig was hebben we er nog 1 bij gekocht, en nog 1, en nog 1. Toen is er een nestje gekomen en waren we verkocht, 5 leuke jonge parkietjes die de basis hebben gevormd voor mijn latere kweeklijn. 

 

 Voor informatie over het houden en kweken van parkietjes zie mijn andere website:
 
190816-img_4060.jpg
About Me

Jenny Börger 7-10-1958 21-10-2015

Zoals eerder gezegd ben ik in 1990 samen gaan wonen met Jenny Börger, geboren op 7 oktober 1957 in Groningen. Ze is met haar familie rond 1967 in Spijkenisse komen wonen. Ze werkte bij de bibliotheek in Spijkenisse, eerst in Waterland, daarna op de centrale bieb in het centrum, later de noodbibliotheek bij het Marrewijkflat en vandaar naar de nieuwe bibliotheek "de Boekenberg". Haar grote hobby was kaarten en scrapboeken maken. Ze was hier ook heel goed in getuige de vele reaktie's op haar verstuurde kaartjes.
 
In 1993 zijn wij getrouwd. We hebben veel beleefd, zowel met haar hobby als de mijne. Ook waren we verliefd geworden op Florida, daar zijn we 9 keer geweest. Zie onze reisverslagen elders op deze site.
 
In april 2015 kreeg ze een bobbeltje in haar nek en slikproblemen. Onderzoek bij de KNO arts gaf geen oorzaak, we moesten het maar even aankijken. Ondertussen was ze voor een onderzoek bevolking bostkanker geweest waar er na 2 dagen een telefoontje was dat er kalkspatten waren gevonden en ze direct naar het ziekenhuis moest voor een scan en een punctie. Hieruit bleek dat ze borstkanker had, een vorm die niet te genezen is. Maar met chemotherapie (imunotherapie) kon ze nog een aantal jaren krijgen dus we gingen hier vol goede moed mee aan de slag. De eerste 3 chemo's waren met de gewoonlijke problemen doorstaan en er werd een scan gemaakt. We waren ongerust omdat er aan de andere zijde van haar nek ook iets begon te groeien, en uit de scan bleek inderdaad dat er daar iets zat. Uit een punctie hiervan bleek dat er weer een andere vorm van kanker was en de oncoloog wilde direct met een andere chemo beginnen. Maar omdat we 3 weken later op vakantie naar Florida gingen wilden we met de chemo starten wanneer we terug waren. 
 
Helaas was ze tijdens de vakantie zo ziek dat ze in het ziekenhuis terecht is gekomen. De terugvlucht was een probleem op zich, zie het verslag van Florida 2015. Ze heeft een week in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam gelegen waar ze op 21 oktober 2015 is overleden.
About Me
Image

 

Kim de Zwart

 

Na het overlijden van Jenny heb ik het een tijdje moeilijk gehad. Met mijn vader ging het bergafwaarts, zo ver dat hij niet meer wilde leven. Hij heeft van ons allen afscheid genomen en heeft palliatieve sedatie ondergaan. Op 26 december 2015 in de ochtend is hij overleden. Zijn crematie was op oudejaarsdag dus wat een feest, iedereen stak vuurwerk voor hem af. Alleen zat ik op de bank te huilen, ik was zo verdrietig. Tot net na 12 uur, toen Johnny de Mol zijn, voor mij, magische woorden sprak:

VIER HET LEVEN !

Het was of er een muur om viel en ik hoorde Jenny zeggen:

DAT ZEG IK AL STEEDS TEGEN JE !!!!!!

 

Ik heb tot 5 uur in de morgen staan dansen op muziek van DJ's en staan darten en was totaal niet meer verdrietig. Ik moet verder met mijn leven en dat wilde Jenny ook, ze zei dat ik zo veel liefde in mij heb en dat er vast wel iemand is die deze liefde wil hebben.

 

Ik ben een paar maanden gaan stappen maar dan kom je er achter dat er bij niemand op het voorhoofd staat of ze vrijgezel zijn of niet. Dan kom je een leuke vrouw tegen en dan blijkt ze al een vriend te hebben. Dan maar een account op Lexa gemaakt, maar de vrouwen die mij  wel interressant leken waren niet in mij geïnteresseerd en omgekeerd was ik niet in de vrouwen geïnteresseerd die mij leuk vonden. Maar daar was ineens Mikke143. Normaal swipe ik personen met maar 1 foto weg maar dit keer lukte het me niet. Ik vroeg om meer foto's en ik kreeg er 1. Nou ik ben dol op foto's, zei Mikke08 nog. Maar wat een leuke foto, echt een leuke meid. We zijn gaan appen via Lexa maar dat werkte niet zo goed dus ik heb mijn telefoonnummer gestuurd zodat ze per whatsapp contact met me kon opnemen. En dat is heel erg bevallen, we waren direct maatjes en spraken dezelfde taal. Op hetzelfde moment dezelfde woorden zeggen, alsof dit zo hoort. Zelfs tijdens haar vakantie met haar jongste dochter bleven we appen. 

Na de vakantie hebben we een date geplanned, voor mij voelde het als de ideale vrouw. En ja hoor, alles bleek te kloppen, we hadden de eerste date bij Dekker Sport in Zoetermeer waar we heerlijk relaxed buiten hebben gezeten om elkaar echt te leren kennen. Daarna naar de Silverdome voor de Passar Malam. Wat een geweldige vrouw, we pasten zo goed bij elkaar. En dat laatse bleek echt, we waren aan het dansen en ineens hoor de ik Jenny zeggen: 

HET IS GOED, GA ERVOOR

En dan stonden we ineens te zoenen, zo super. Sindsdien zijn we daar ook niet mee gestopt, we hebben het zo goed samen en houden ontzettend veel van elkaar.

En dan heb ik er ook ineens 2 bonusdochters bij gekregen, Roby (toen 18) en Mabel (13 jaar). Dat was wel even wennen voor mij maar ik heb er wel voor gezorgd dat ik ze echt leerde kennen en daardoor zijn het nu ook een beetje mijn kinderen. 

 

Image
© 2020, Fred Slooter

Search