Walt Disney World

Wanneer je het hebt over Florida dan heb je het natuurlijk ook over Walt Disney World. Het is een groot complex met diverse pretparken, zwemparken, hotels en nog veel meer. Het belangrijkste park is natuurlijk het Magic Kingdom met het kasteel van Cinderella. Het was het eerste park binnen dit resort, het werd geopend op 1 oktober 1971. Hier vind je alle bekende Disney figuren in de verschillende delen van het park. . Verder is er EPCOT, dit was het tweede attractiepark binnen dit resort en werd geopend op 1 oktober 1982. Het thema van het park richt zich op menselijke prestaties (waaronder cultuur en technologie) en een hoopvolle toekomst. EPCOT staat voor Experimental Protoype Community Of Tomorrow. Als derde park is er Hollywood Studios, geopend in 1989, Het thema van het park richt zich op het maken van films en televisie in een nostalgisch Hollywood "that never was and always will be.". En als vierde en laatste park is er Animal Kingdom, Het is tevens het nieuwste park, wat geopend werd op 22 april 1998. Animal Kingdom is het eerste pretpark binnen de Walt Disney Company, wat opgebouwd is rondom het idee van een dierentuin, naar een idee van Walt Disney zelf. Dankzij de vele uitbreidingen op attractiegebied is het park echter niet meer met een dierentuin te vergelijken. Het park is aangesloten bij de Association of Zoos and Aquariums (AZA), wat het tot een gecertificeerd dierenpark maakt op gebied van educatie, behoud van diersoorten en onderzoek.

Naast de pretparken zijn er ook nog 2 zwemparken, Blizzard Beach, gebaseerd op de wintersport,  en Typhoon Lagoon, een tropische lagune. Met de verschillende glijbanen, kreekjes zandstrandjes en zwembaden kun je hier een heerlijke dag hebben.

 In Disney Springs(met de eerdere namen Lake Buena Vista Shopping Village tot 1977, Walt Disney World Village tot 1989, Disney Village Marketplace tot 1997 en Downtown Disney tot 2015) is de naam van een winkel- en uitgaansgebied in het Walt Disney World Resort. Het gebied bestaat uit vier kleinere gebieden: West Side, The Landing, Town Center en Marketplace. 

Verder zijn er vele hotels op het resort, allemaal hebben ze een thema en zijn te bezoeken, echt een aanrader om hiervoor een dagje uit te trekken.

Image
© 2020, Fred Slooter

Search