Animal Kingdom

Animal Kingdom is het grootste park van het resort, het is een dierentuin met diverse attracties. De dieren zijn het belangrijkste dus het park sluit ook een uur eerder dan andere parken, dit voor de rust van de dieren. Ook is er hier geen vuurwerk. Het park is bereikbaar met de auto, vanaf de parkeerplaats is het een paar minuten lopen naar de ingang.

Image
Image

Indeling park

Animal Kingdom is opgedeeld in vijf verschillende themagebieden met elk hun eigen attracties, shows, horecagelegenheden en winkels. Kloksgewijs vanaf het ingangsgebied Oasis en rondom het centrale gebied Discovery Island, zijn dit Pandora - The World of Avatar, Africa, Rafiki's Planet Watch, Asia en DinoLand U.S.A. 

Oasis

Oasis vormt de ingangszone van het park en bevat daarmee de hoofdingang en alle bijbehorende faciliteiten. In dit ingangsgebied is een vestiging van het Rainforest Café te vinden, verwerkt in een rotspartij. Verder bestaat het gebied met name uit twee hoofdpaden die richting Discovery Island lopen, om gasten zo naar het centrale themagebied van het park te leiden. Tussen deze twee hoofdpaden bevinden zich de wandelroutes en dierenverblijven van The Oasis Exhibits. De twee hoofdpaden leiden samen naar een brug die naar Discovery Island leidt.

 

Discovery Island

Omgeven door de Discovery River vormt Discovery Island letterlijk een eiland, met op het midden de Tree of Life, het symbool van Disney's Animal Kingdom. Rondom de Tree of Life bevinden zich de wandelroutes en dierenverblijven van de Discovery Island Trails; onder de Tree of Life bevindt zich de attractie It's Tough to be a Bug! Na binnenkomst van het themagebied via de brug vanaf Oasis splits een hoofdweg zich op in twee routes: één route linksom en één route rechtsom het eiland. De route linksom het eiland loopt uit in bruggen naar de themagebieden Pandora - The World of Avatar en Africa. De route rechtsom het eiland mondt uit in bruggen naar de themagebieden Asia en DinoLand U.S.A.

Pandora

Pandora is het nieuwste deel van het park, dit is de Wereld van Avatar, van de beroemde film, 1 generatie nadat de gebeurtenissen uit de film hebben plaatsgevonden. Je ziet hier o.a. de ''zwevende'' rotsen, de 3D attractie Avatar Flight en Na'Vi River Journey. Ik heb dit persoonlijk nog niet gezien daar dit deel in 2017 is geopend.

 

Africa

Dit is het Afrikaanse dorp ''Harambe" met het Wildlife Reserve. Je vindt hier het Festival van de Lion King, Kilimanjaro Safari's (een aanrader), wandelroutes langs vele dieren (lekker relaxed wandelen) en de Wildlife Express Train naar Rafiki's Planet Watch.

 

Rafiki's Planet Watch 

Dit deel is alleen maar bereikbaar met de trein en gaat over het beschermen van de natuur. Je krijgt hier een kijkje achter de schermen van de verzorging van de dieren. Het is heel interessant om hier rond te lopen en te leren.

© 2020, Fred Slooter

Search