EPCOT

Een heel gezellig park waar je de gehele dag door kunt brengen is EPCOT. Je kunt dit park met de auto bereiken of met de monorail via het Ticket & Transportation Center. Ook is er een mogelijkheid om via de "achterdeur" van het Boardwalk Hotel het park te betreden.

Het park bestaat uit 2 delen, Futureworld, met voornamelijk futuristische attracties, en Wold Showcase, gelegen rond een meer met diverse landen eromheen.

Image

Futureworld

Na de ingang staat er als eerste de grote bol, Spaceship Earth, het icoon van EPCOT. Verder zijn hier aan de linker zijde Universe of Energy met Ellen DeGeneres, Mission: Space met een missie naar Mars (mijn favoriete attractie), Test Track waar je een leuke autirit maakt. Aan de rechter zijde bevinden zich The Seas met o.a. Nemo, Turtle Talk en de zeer grote aquaria's, The Land waarin Soaring, living with the land en Circle of Life zitten en als laatste Imagination. In het midden van Future World bevindt zich een grote fontijn waar regelmatig een muziek en watershow is. Zeker het bezoeken waard.

World Showcase

World Showcase opent pas om 11 uur, daar is het heerlijk om rond het meer te wandelen en alle landen te bezoeken. Wanneer je linksom gaat kom je eerst bij Mexico met de piramide waarin een boottoer is met de Drie Amigo's en een gezellig marktplein. Het volgende land is Noorwegen met de houten gebouwen en de attractie Frozen. China is heel mooi gebouwd met een mooie pagode ewaarin een film over China te zien is. Duitsland is ook aanwezig met de Oktober Feste in het Biergarten Restaurant. Loop je weer verder dan kom je bij Italië met de mooie standbeelden, fontijn en gebouwen. Daarna, precies in het midden, Amerika met The American Adventure, een mooie show over de VS. Hierna volgt Japan, met een mooi kasteel en pagodes. Hier worden shows gegeven met grote drums. Marokko wordt weergegeven met de mooie stad Marrakesh, met de rode muren en steegjes. Bij het naderen van Frankrijk valt gelijk de Eifeltoren op en de bekende Franse straatjes. Hier wordt een film over Frankrijk afgespeeld. Daarna de brug over om het Verenigd Koninkrijk te bezoeken, met de kleine huisjes, opvallende telefooncel en natuurlijk mag hier een pub niet ontbreken. Regelmatig zijn er in het park optredens met bekende Engelse muziek. En daarna als laatste Canada, met het grote kasteel en de film O Canada.

Alle landen hebben een restaurant of een winkel waar etenswaren of drank verkocht worden, alles naar de traditie's van het land. Noorse cakejes, Mexicaanse tortilla en een margarita om het weg te spoelen, Chinese noedels, Duitse Bratworst met zuurkool, Italiaanse pizza, hamburger in Amerika, tepanyaki of noedels in Japan, shoarma in Marokko, slakken en ijs in Frankrijk, Fish en Chips met bier in Engeland en steaks in Canada.

Sinds 1995 is hier vanaf eind september tot midden november het Epcot International Food & Wine Festival. Rondom het meer zijn speciale kiosken met eten en drinken uit verschillende landen en werelddelen. Ook is er tegenover Amerika een podium waar door bekende artiesten concerten worden gegeven, zo hebben o.a. de Pointer Sisters, Billy Ocean, Chaka Khan en Boyz II Men hier opgetreden. 

En dan vanaf een uur of 7 zie je al dat er mensen een goed plekje rondom het meer gaan zoeken want om 9 uur komt er vuurwerk. Er zijn een aantal heel goede plekjes zoals bij Canada en Mexico omdat er dan geen eilandjes in het zicht liggen. Let wel op de windrichting, zorg ervoor dat die niet naar je toe staat omdat je anders last kunt krijgen van het kruid waardoor je ogen flink gaan tranen (geloof me, ik spreek uit ervaring)

© 2020, Fred Slooter

Search