Op weg naar het Magic Kingdom

Wanneer je op weg gaat naar Walt Disney World dan kom je meestal via één van de grote wegen op het resort. De eerste keer dat ik de grote, wegoverspannende boog zag had ik echt een WAUW moment. En wanneer je dan verder rijd verbaas je je over de uitgestrektheid van het terrein. Je kunt hier echt wel verdwalen maar gelukkig staan er heel veel borden om de juiste weg te wijzen.

Het Magic Kingdom, dat achteraan het terrein ligt, is niet direct met de auto bereikbaar, je moet via het Ticket and Transportation Center. Zoals op alle parken moet er worden betaald om te parkeren. De wegen zijn met pilons afgezet zodat verkeerd rijden niet mogelijk is. En verderop staan er medewerkers klaar om de auto naar de juiste rij en parkeerplek te leiden en kun je de auto parkeren. Na uitstappen loop je naar het begin van de rij waar op de grond het rijnummer staat evenals een Disney naam (Bijvoorbeeld Mickey 24). Onthoud die naam goed want het parkeerterrein is erg groot en het zoeken duurt dan erg lang. Ik heb eens een half uur gezocht en dat is in de warmte geen pretje. Sindsdien maak ik een foto van het rijnummer.

Bij het begin van de rij komt een people mover om de gasten op te pikken en naar de ingang van het Ticket and Transportation Center te brengen. Hier stap je uit en kun je kiezen of je met de monorail of de ferry. De monorail is sneller maar met de ferry heb je een mooi beeld op het park. 

Het park

Het park bestaat uit 6 diverse afdelingen.

  1. Main Street USA
  2. Adventureland
  3. Frontierland
  4. Liberty Square
  5. Fantasyland
  6. Tomorrowland

Ieder onderdeel heef zijn eigen charme en attracties. Winkelen en eten in Main Street USA, Pirates of the Caribbean in Adventureland, Het wilde Westen in Fronierland, het oude Amerika in Liberty Square, sprookjes in Fantasyland en wetenschap in Tomorrowland.

Dan is er iedere middag de Main Street Parade met mooie praalwagens. Meerdere keren per week is er de Main Street Electrical Parade en aansluitend vuurwerk. Kijk van te voren wanneer dit is zodat je dit niet mist.

Here is the world of imagination, hopes, and dreams. In this timeless land of enchantment, the age of chivalry, magic and make-believe are reborn - and fairy tales come true. Fantasyland is dedicated to the young-in-heart, to those who that when you wish upon a star, your dreams come true. Walter Elias Disney

Image
© 2020, Fred Slooter

Search